Eczeem

Wat is eczeem en wat kun je ertegen doen?

Er zijn verschillende vormen van eczeem: constitutioneel eczeem en atopisch eczeem zijn de meest voorkomende vormen. Daarna komt contacteczeem.

Constitutioneel eczeem en atopisch eczeem uit zich in rode, jeukende en vochtige uitslag op de huid. Dit gaat gepaard met kloofjes, schilfers, korstjes en blaasjes. Door verschillende redenen ontstaat er een tekort aan vocht in de hoornlaag (de bovenste huidlaag), waardoor er een verminderde huidfunctie van de huidbarrière ontstaat. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door stress, hormonale schommelingen, of een allergie/intolerantie voor bepaalde voeding en/of verkeerde cosmetica die de huid irriteert en nog meer uitdroogt. Van buitenaf is het dus van groot belang dat je de juiste cosmetica gebruikt om jouw huid te hydrateren, vetten, kalmeren en herstellen.

Bij eczeem speelt voeding een grote rol. Gelukkig wordt hier steeds meer over bekend en erkend, al zullen de meeste doctoren en dermatologen hier niet achter staan en nog steeds hormonale medicatie uitschrijven.

Salon no 83 Shirley Schoonheidssalon Purmerend Huidverbetering Gezichtsbehandeling Bindweefselmassage Voeding voedingsconsult vitaliteitsconsult Workshop Facial Fitness Cellics stralende huid Eczeem
Salon no 83 Shirley Schoonheidssalon Purmerend Huidverbetering Gezichtsbehandeling Bindweefselmassage Voeding voedingsconsult vitaliteitsconsult Workshop Facial Fitness Cellics ontspanning kopie

Dit is echter een tijdelijke oplossing en pakt niet de aard van de klacht aan. De kwaal kan uiteindelijk verergeren of andere problemen veroorzaken.

Door het weglaten of aanvullen van bepaalde voedingsstoffen en/of supplementen in een voedingspatroon, werk je aan je immuunsysteem en kun je eczeem onder controle houden.

In het voedingsconsult wordt gekeken naar jouw voedingspatroon en van daaruit wordt een persoonlijk voedingsadvies, supplementen advies en begeleidingsplan opgesteld. Samen met het cosmetica advies kun je stap voor stap, van binnen en buiten aan jouw huid gaan werken zodat deze weer helemaal in balans komt.

Je kunt uiteraard ook alleen voor de gezichtsbehandeling en het cosmetica advies kiezen.

De eczeem behandeling

Met deze behandeling gaan we de huid mild reinigen en kalmeren, maar de focus ligt op het hydrateren, vetten en herstellen van de huid. De huideigen stoffen in de producten van Vavin voorkomen irritatie en drogen de huid niet uit. De producten worden afgestemd op jouw huidtype en wensen.

De behandeling bestaat uit:

  • Reiniging met geurige kompressen
  • Dieptereiniging
  • Kalmerend masker/serum en hoofdhuidmassage
  • Dag en nachtcrème
  • Aangepaste gezicht-, nek- en hoofdhuidmassage (extra bij te boeken)

Boek vóór een eerste behandeling een gratis huidanalyse en cosmetica advies.