Rosacea

Wat is rosacea en wat kun je ertegen doen?

Rosacea is een chronische huidaandoening die gepaard gaat met roodheid (paars/rood) op de wangen, kin en voorhoofd. Dit zijn uitgezette vertakte, oppervlakkige haarvaatjes.

Bij ernstige vormen komen er ook pijnlijke rode en gele bultjes (puistjes) voor. De huid kan zowel vet als droog/schilferig zijn en er kunnen verdikkingen ontstaan bij de neus (drankneus). Deze aandoening komt meestal voor bij vrouwen tussen de 30 en 50 jaar.

De huid kan weinig verdragen. Het is dus van groot belang de huid niet te irriteren en te stimuleren, maar juist de huid mild te reinigen, te kalmeren, te herstellen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zon, warmte en kou hebben een grote invloed op huid. Daarnaast komt de  demodex mijt van nature voor in ons huid-microbioom (huidflora). Bij rocasea is deze in grotere getalen aanwezig. Dit zorgt voor een disbalans.

De producten van Vavin zijn huid-microbioom vriendelijk en zorgen voor een herstel en balans door middel van huideigen stoffen. De producten zorgen voor een natuurlijke opbouw, het herstel en de hydratatie van het huid-microbioom en de huidbarriére.

Salon no 83 Shirley Schoonheidssalon Purmerend Huidverbetering Gezichtsbehandeling Voeding voedingsconsult vitaliteitsconsult Cellics Rosacea Couperose Roodheid
Salon no 83 Shirley Schoonheidssalon Purmerend Huidverbetering Gezichtsbehandeling schoonheidsspecialist

Bij rosacea speelt voeding een grote rol. Gelukkig wordt hier steeds meer over bekend en erkend, al zullen de meeste doctoren en dermatologen hier niet achter staan en nog steeds hormonale medicatie uitschrijven. Dit is echter een tijdelijke oplossing en pakt niet de aard van de klacht aan. De kwaal kan uiteindelijk verergeren of andere problemen veroorzaken.

Door het weglaten of aanvullen van bepaalde voedingsstoffen en/of supplementen in een voedingspatroon, werk je aan je immuunsysteem en kun je rosacea onder controle houden.

In het voedingsconsult wordt gekeken naar jouw voedingspatroon en van daaruit wordt een persoonlijk voedingsadvies, supplementen advies en begeleidingsplan opgesteld. Samen met het cosmetica advies kun je stap voor stap, van binnen en buiten aan jouw huid gaan werken zodat deze weer helemaal in balans komt.

Je kunt uiteraard ook alleen voor de gezichtsbehandeling en het cosmetica advies kiezen.

De rosacea gezichtsbehandeling

Dit is een kalmerende en reinigende behandeling. Met deze behandeling wordt de huid gereinigd, gekalmeerd, hersteld en gevoed. De natuurlijke huideigen producten van Vavin irriteren de huid niet, zijn vrij van parfum en uitdrogende stoffen en zeer geschikt voor de extreem gevoelige huid. De producten stimuleren jouw huid, de huidbarièrre en de huidflora te herstellen en weer in balans te brengen. Er wordt per gezichtszone gekeken welke producten geschikt zijn.

De behandeling bestaat uit:

  • Milde reiniging met geurende lauw/warme kompressen
  • Milde scrub met jojobabolletjes en olie
  • Verwijderen van onzuiverheden
  • Kalmerend masker
  • Verzorgende dag- of nachtcrème
  • Aangepaste massage (extra bij te boeken)

Boek vóór een eerste behandeling een gratis huidanalyse en cosmetica advies.

De behandeling kan alleen worden uitgevoerd wanneer de huid rustig is en er geen flare-ups zijn.